Insights Discovery

images.png
insights-discovery-wiel-goede-dag-copyri

Insights Discovery is een even eenvoudig als toegankelijk kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen.

Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren.

Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich.

De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid.

De kleuren refereren aan gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst.

Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

Prima tool om teams te bouwen en jezelf beter te kennen

65% van de problemen binnen teams verdwijnen door een betere relatie tussen de teamleden.  Medewerkers vullen online een vragenlijst is en krijgen vervolgens hun persoonlijk gedragsprofiel. Dit helpt hen enorm om zichzelf en de ander beter te begrijpen. We passen dit toe binnen salestraininxen, leiderschap e coaching en bij het bouwen van succesvolle teams. 

Wij integreren Insights in onze opleidingen

 • Succesvolle verkoop

 • Effectieve teams bouwen

 • Modern leiderschap

 • Zelfontwikkeling

 • Persoonlijke coaching 

 • Organisatieverandering

Deeper Discovery 

Ontgrendel individueel en teampotentieel

Deeper Discovery is een unieke krachtige tool om het potentieel in mensen, teams en leiders te ontsluiten.

Om jezelf nog beter te begrijpen laat Deeper Discovery je ‘archetypes’ ontdekken. Deze methode gaat dieper dan Insights Discovery.

Wat zijn archetypes?  

Carl Gustave Jung heeft het archetype gebruikt in zijn analytische psychologie om de aangeboren mogelijkheden van elk persoon vorm te geven. Hij gebruikt beelden zoals, de architect, de moeder, de hofnar, de krijger, om je persoonlijke kwaliteiten zichtbaar te maken voor jezelf en voor anderen. Bij de term "krijger" heeft iedereen een gelijkaardig beeld. Dit komt uit ons collectief bewustzijn dat als het ware is ingegroefd in onze psyche omdat alle mensen gelijkaardige ervaringen hebben. We hebben allemaal een moeder en een beeld van welk gedrag daar bij hoort.  Je ontdekt welke je 10 belangrijkste archetypes zijn, en de vraag is of je die wel optimaal inzet op dit moment.

deeperinsights.png

Waarover gaat Deeper Discovery?

Wat is het ?

Persoonlijke en professionele groei gaan hand in hand. Deeper Discovery moedigt mensen aan om te ontdekken wat hen drijft, wat hen inspireert, wat hen heeft gebracht tot waar ze nu zijn en welke erfenis ze in de toekomst willen achter laten. Deze aanpak ontsluit zelfbegrip en ontgrendelt verdere  professionele ontwikkeling. Dit is een krachtig instrument om energie vrij te maken, om klaarheid te krijgen bij een medewerker of leidinggevende waar hij naar toe wil. Tijdens deze sessies groeien personen snel naar een hoger niveau van maturiteit.

Je vult online een vragenlijst is en ontvangt een persoonlijk Deeper Discovery-profiel, waarvan de hoofdstukken het volgende omvatten:

 • Mijn persoonlijke hoop en angsten

 • Mijn erfenis

 • Vragen voor reflectie

 • Vragen voor actie

Door mensen aan te moedigen om even een stap terug te zetten en grondig na te denken over hun sterktes en zwaktes, hun ambities en angsten en dit te begrijpen, help je hen om hun potentieel te ontgrendelen. Deze oefening helpt hen om hun horizon te zien en wat hen echt motiveert. Er zit zoveel potentieel in elk van ons dat voor velen levenslang verborgen blijft. Deze methodiek haalt het beste naar boven in elk van ons.

Hoe gebruiken we dit?

Deeper Discovery heeft de grootste impact wanneer je het gebruikt bij een 'bepalend moment'. Dit kan iets positiefs zijn - een nieuwe kans, een promotie, een nieuw team of een spannende persoonlijke uitdaging - of het kan een zakelijke uitdaging zijn waar je voor staat en die moeilijker is dan het leek. .

Om deze persoonlijke en professionele groei te voeden, helpen we:

 • leiders bouwen aan hun professionele erfenis waar ze trots op kunnen zijn

 • teams om samen hun grootste uitdagingen in de ogen te durven kijken

 • personen om hun aangeboren krachten te gebruiken om van hun loopbaan een succes te maken

Discovery full circle

Persoonlijk inzicht verwerven dmv een full circle profiel werkt beter dan een traditioneel 360° profiel.

Waarover gaat discovery full circle?

We kennen allen de 180° of 360° feedback oefening om meer inzicht te krijgen hoe anderen je zien.  Je krjgt terugkoppeling van je teamgenoten, leidinggevenden, maar ook klanten. Dit is bijzoinder waardevolle informatie voor je persoonlijke ontwikkeling. Maar de info moet dan ook kunnen geaccepteerd worden. En dat lukt niet bij alle methodes even goed. 

De versie die ontwikkeld is door Insights geeft een meer genuanceerd beeld van de feedback omdat je meteen ook ziet vanuit welk gedragstype de feedback komt.Hierdoor begrijp je veel beter het hoe en waarom, waardoor de acceptatie gemakkelijker verloopt en dus de positieve impact groter is. 

Groepsdiscussie

Hoe werkt Discovery Full Circle

Stap 1:

Je vult eerst de Discovery Online Vragenlijst in.

je kiest zelf wie je als feedback groep wenst en zij vullen een verkorte vragenlijst, ook online, in. Hier is ook ruimte voor persoonlijke feedback.

Indien gewenst kan ook anoniem feedback worden gegeven. 

Stap 2:

Het resultaat is een uniek profiel dat persoonlijk wordt teruggekoppeld door een gecertifieerde coach 1-op-1 of in teamverband. Hierbij krijg je praktische tips, een handleiding met suggesties en oefeningen om aan de slag te gaan met je feedbackgroep.

Stap3: 

Ga nu aan de slag met je feedback, ga in gesprek met je feedbackgroep individueel.

Of werk in team verder aan de teamobjectieven en bepaal samen welke de volgende onderwerpen zijn die nodig zijn om de teamwerking te versterken

Leadership effectiveness

Goed leiderschap is veel meer dan een opsomming van managementtechniekjes. Modern leiderschap slaagt er in om meer dan ooit mensen te verbinden, hen intrinsiek te motiveren en te ontwiikkelen tot zelfsturende mature personen die vol zelfvertrouwen de uitdagingen in deze snel veranderende wereld durven en kunnen aanpakken.

Hiervoor moet de leidinggevende zichzelf goed kennen en begrijpen, daarnaast elk individue in zijn/haar team kennen en begrijpen en zich daar aan kunnen aanpassen maar ook de groepsdynamiek van het team in zijn geheel kennen, begrijpen en er mee kunnen werken.

Waarover gaat Leadership effectiveness

Portret van jonge zakenvrouw

Wil je meer weten over onze aanpak rond leiderschap en coaching kijk dan ook even op die pagina. Hier willen we u tonen hoe we ook hier, indien nodig, Insights Discovery mee kunnen inschakelen  om tot een gewenst resultaat te bekomen. 

Je kleur benpaald NIET of je een goede of minder goede leider zal zijn! De kennis van je kleuren helpt wel om te begrijpen waar je voorkeurkleuren zitten en welke kleuren je nodig hebt om effectief te zijn in bepaalde situaties. Het gaat dus om welke combinatie van kleuren je moet inzetten in welke situatie. 

Hoe je dit kan ontwikkelen wordt aangetoond in de opleiding of coaching.

Team effectiveness

Een team is veel meer dan de som van de individueën. Een team kan meer dat wat een groep ooit zal kunnen realiseren.

Waarom? Hoe werkt dat?  Kan je van elke groep een team maken?

Hoe eigenaardig het ook mag klinken, ondanks de hoge compelexiteit van een team is de weg er naartoe niet zo moeilijk. De meest bepalende factor is het onderling vertrouwenen dus ook naar de leidinggevende. We gebruiken voor deze teambuilding ondernadere het model van Lencioni intensief. En Insights discovery is een prima tool om te werken aan de eerste voorwaarde , het bouwen van vertrouwen in elkaar. 

Waarover gaat Team effectiveness?

De eerste stap is een analyse maken van het team. Wat leeft er, wat zijn de verwachtingen, wat is de uitdaging? Met de Insights vragenlijst krigen we ook een beeld van de samenstelling van het team. Waar liggen de sterke punten van het team, wat missen ze om de gestelde objectieven te realiseren? Wie kan wie ondersteunen?